Časté dotazy

1. Výběr produktů

1. Jak si mohu vybrat design dresu?
2. Jakým způsobem Vás mám informovat o požadovaném rozmístění log sponzorů?
3. V jakém formátu mám poslat loga, které potřebuji vytisknout na dresy?
4. Nevyhovují mě připravené barevné varianty designů, jak mám postupovat?
5. Můžu si navrhnout vlastní design?
6. Můžete mě vyrobit dresy podle vzorku starého dresu, který Vám pošlu?
7. Jak mám postupovat při požadavku vytištění jmen na dresy?
8. Jak zjistím správnou velikost dresů?
9. Jakým způsobem Vás mám informovat o požadovaných velikostech dresů?
10. Kde najdu informace o používaných materiálech?
11. Mohu získat vzorky používaných materiálů?
12. Vyrábíte dresy i v dámském provedení střihu?
13. Jaké jsou minimální počty produktů pro výrobu?
14. Ovlivňuje výslednou cenu dresu počet reklam a nápisů?
15. Ovlivňují výslednou cenu dresu další čísla na rukávech?
16. Když budu časem potřebovat dotisknout další dresy, nabízíte tuto možnost?

2. Objednávka

1. Jak zjistím přesnou cenu sady dresů?
2. Dostal jsem od Vás grafický návrh návrh, který splňuje moje představy. Jak mám postupovat dál?

3. Dodávka

1. Kdy se dresy dostanou do výroby?
2. Jaká je dodací lhůta?
3. Potřebuji dresy dodat v kratším termínu, z důvodu .…. , je možné se domluvit na rychlejší výrobě?
4. Mohu si vybrat způsob doručení?
5. Je poštovné zahrnuto v ceně dresů?
6. Jakým způsobem mohu zaplatit za dresy?

7. Dodáváte dresy i na Slovensko?

4. Výrobní technologie

1. Co je sublimační tisk?
2. Jaké jsou výhody sublimačního tisku?
3. Jaká je životnost potisku dresů?
4. Může se u dresů potištěných sublimační technologií potisk časem poškodit, vyblednout, seprat, rozmazat?

5. Reklamace

1. Nejsem spokojen s kvalitou dodaných dresů, jak mám postupovat?


1.1 Jak si mohu vybrat design dresu?

V kategorii příslušného sportu si můžete vybrat ze dvou možností. Vybrat design nebo navrhnout si design.
Pod volbou vybrat design najdete pro Vaši inspiraci předpřipravené designy, ze kterých můžete vybrat ten, který je nejblíž Vaší představě (kterýkoliv z těchto designů můžeme dále jakkoliv upravit podle Vašich požadavků). Po výběru designu se dostanete do jednoduchého formuláře, kde kromě vyplnění kontaktních údajů můžete připojit i loga požadovaná na dresech.
Do poznámky popište požadované rozmístění log, můžete také připojit další požadavky či připomínky na našeho grafika. Celý postup výběru a odeslání designu je jednoduchý, intuitivní a zabere Vám minimum času. Na e-mail uvedený v žádosti Vám přijde potvrzení a číslo, které použijete při další komunikaci.
Pod volbou navrhnout si design najdete konfigurátor, ve kterém si můžete vyzkoušet navrhnout si svůj dres sám. Jednoduché, intuitivní ovládání Vás provede přes výběr požadovaného produktu a jeho dostupných variant (výběr střihu, límců, barevných kombinací a fontů čísel) až k jednoduchému formuláři, kde kromě vyplnění kontaktních údajů můžete připojit i loga požadovaná na dresech.
Do poznámky popište požadované rozmístění log, můžete také připojit další požadavky či připomínky na našeho grafika. Celý postup přípravy a odeslání designu je jednoduchý, intuitivní a zabere Vám minimum času. Na e-mail uvedený v žádosti Vám přijde potvrzení a číslo, které použijete při další komunikaci.

Můžete nám také poslat Vámi připravený návrh, který naši grafici podle potřeby více či méně dokončí, odborně zpracují a ve spolupráci s Vámi připraví pro výrobu. Stačí například nakreslit si Vaši představu na papír, ten naskenovat a zaslat nám ho e-mailem.

Po obdržení grafického návrhu a cenové kalkulace se můžete rozhodnout, zda vyplníte a odešlete závaznou objednávku.

1.2 Jakým způsobem Vás mám informovat o požadovaném rozmístění log sponzorů?
Při výběru designu dresu na našich stránkách můžete popsat rozmístění log do poznámky, nebo popis poslat zvlášť e-mailem.

1.3 V jakém formátu mám poslat loga, které potřebuji vytisknout na dresy?
Loga potřebujeme ve vektorovém formátu: ai (adobe ilustrator), cdr (corel draw). Pokud je máte ve formátu jpeg nebo bmp, musí být uložena v minimálním rozlišení 300 dpi.

1.4 Nevyhovují mě připravené barevné varianty designů, jak mám postupovat?
Pokud by Vám vyhovoval předpřipravený design, ale potřebujete upravit barvy podle barev Vašeho klubu, stačí napsat do poznámky buď přesný požadavek barev (CMYK, PANTONE ), nebo nás kontaktovat a dohodnout se na dalším postupu.

1.5 Můžu si navrhnout vlastní design?
Ano, pokud máte tuto možnost, můžete nám poslat Vámi připravený návrh, který naši grafici podle potřeby více či méně dokončí, odborně zpracují a ve spolupráci s Vámi připraví pro výrobu. Stačí také nakreslit si Vaši představu na papír, ten naskenovat a zaslat nám ho e-mailem. Náš grafik podle něj připraví návrh.

1.6 Můžete mě vyrobit dresy podle vzorku starého dresu, který Vám pošlu?
Ano, toto je postup často využívaný našimi zákazníky.

1.7 Jak mám postupovat při požadavku vytištění jmen na dresy?
Můžete využít formulář „finální objednávka“, který najdete v horní nabídce, v záložce objednávky. V něm pozorně vyplňte potřebné údaje ke každému dresu. Seznam jmen hráčů s požadovanými čísly a velikostmi dresů ke každému číslu můžete také poslat e-mailem ve zvláštním souboru – excel, word.

1.8 Jak zjistím správnou velikost dresů?
V hlavní nabídce nahoře, pod záložkou informace vyberete položku „velikostní tabulky“ a dle požadovaného sportu přejdete na příslušnou tabulku, kde najdete vše potřebné. Odkaz na velikostní tabulky najdete také na každé stránce jednotlivých produktů ve spodní části, vedle dalších informací o materiálech. V případě potřeby Vám můžeme zapůjčit velikostní vzory dresů.

1.9 Jakým způsobem Vás mám informovat o požadovaných velikostech dresů?
Můžete využít formulář „finální objednávka“, který najdete v horní nabídce, pod položkou objednávka. V něm pozorně vyplňte potřebné údaje ke každému dresu. Seznam jmen hráčů s požadovanými čísly a velikostmi dresů ke každému číslu můžete také poslat e-mailem ve zvláštním souboru – excel, word.

1.10 Kde najdu informace o používaných materiálech?
V hlavní nabídce nahoře, pod záložkou informace vyberete položku „materiály“ a dle požadovaného sportu přejdete na příslušnou stránku. Odkaz na stránku s podrobným popisem materiálů najdete také na každé stránce jednotlivých produktů ve spodní části pod seznamem používaných materiálů. Dostanete se na ni po prokliku “více zde”.

1.11 Mohu získat vzorky používaných materiálů?
Ano, v případě zájmu Vám rádi pošleme vzorky materiálů používaných k výrobě dresů pro sport dle Vašeho výběru.

1.12 Vyrábíte dresy i v dámském provedení střihu?
Ano, při volbě střihu máte možnost zvolit provedení dámský střih, který je anatomicky přizpůsoben ženskému tělu. Pokud nevolíte design pomocí našeho webu, stačí nás informovat o požadavku na dámské provedení střihu.

1.13 Jaké jsou minimální počty produktů pro výrobu?
Minimální počet pro výrobu dresů je 5 ks, minidresíků 30 ks, sublimačních šál 5 ks. Toto omezení samozřejmě neplatí pro výrobu brankařského dresu, vyráběného k sadě hráčských dresů. V případě požadavku na ujasnění výroby menšího počtu produktů nás kontaktujte, dle aktuálních možností Vám rádi vyjdeme vstříc.

1.14 Ovlivňuje výslednou cenu dresu počet reklam a nápisů?
Ne, uvedené ceny jsou konečné, včetně všech požadovaných nápisů, čísel, log, reklam a zahrnují také všechny barevné kombinace dle Vašeho výběru.

1.15 Ovlivňují výslednou cenu dresu další čísla na rukávech?
Ne, uvedené ceny jsou konečné, včetně jakéhokoliv počtu a velikosti čísel.

1.16 Když budu časem potřebovat dotisknout další dresy, nabízíte tuto možnost?
Ano, tuto možnost nabízíme kdykoliv v budoucnu, bez časového omezení. Zaručujeme tisk dresu ve zcela shodných barvách. Termín výroby je v tomto případě řešen individuálně, s ohledem na aktuální situaci ve výrobě. Nemůžeme garantovat dovýrobu ve standardních výrobních termínech. Na doplnění sady dresů doporučujeme myslet s dostatečným předstihem.

2.1 Jak zjistím přesnou cenu sady dresů?
V horní nabídce, najdete položku „ceníky“, po prokliku přejdete na stránku, kde si podle požadovaného sportu vyberete příslušný ceník. V ceníku si najdete příslušnou cenu podle požadovaného materiálu, požadavku na dlouhé či krátké rukávy, typu límců. Samozřejmě nás můžete kdykoli kontaktovat a my Vám připravíme cenovou nabídku dle Vašich požadavků.

2.2 Dostal jsem od Vás grafický návrh návrh, který splňuje moje představy. Jak mám postupovat dál?
Potvrďte nám e-mailem, že s tímto návrhem souhlasíte. Z našich internetových stránek si stáhněte objednávkový formulář, který najdete v horní nabídce, v záložce objednávky, pod názvem „finální objednávka“. Ten vyplníte a odešlete nám zpět. Po obdržení finální objednávky Vás informujeme o zařazení zakázky do výroby a dle aktuální situace o předběžném termínu dokončení výroby.

3.1 Kdy se dresy dostanou do výroby?
Bezprostředně po schválení korektůry a obdržení finální objednávky zařazujeme zakázku do výroby.

3.2 Jaká je dodací lhůta?
Dodací lhůta je 2 – 3 týdny po odsouhlasení korektůry a následně zaslané objednávce dle našeho objednávkového formuláře. Po obdržení finální objednávky vás informujeme o zařazení zakázky do výroby a o předběžném termínu dokončení výroby. Termínem zařazení do výroby se rozumí datum, ve kterém Vám emailem potvrdíme zařazení zakázky do výroby, na základě Vámi odeslané objednávky. Dodací lhůta se může změnit v závislosti na aktuální situaci ve výrobě. O aktuální situaci ve výrobě se informujte na uvedených kontaktech. Je možné, po předchozí dohodě, zvolit expresní dodávku v závislosti na aktuálním množství zakázek. Objednané zboží od firmy Bison je možné dodávat následujícími způsoby:

  1. Osobní odběr v sídle firmy.
  2. Poštou – obchodní balík.
  3. Poštovním kurýrem.
  4. Přepravní společností.

3.3 Potřebuji dresy dodat v kratším termínu, z důvodu …. , je možné se domluvit na rychlejší výrobě?
Ano, bude li to možné, s ohledem na aktuálním množství zakázek ve výrobě, rádi Vám vyjdeme vstříc.

3.4 Mohu si vybrat způsob doručení?
Ano, můžete volit z několika způsobů doručení: poštou, poštovním kurýrem, přepravní společností. Více informací najdete v našich obchodních podmínkách, nebo Vám rádi poradíme při kontaktu.

3.5 Je poštovné zahrnuto v ceně dresů?
Ne, uváděné ceny nezahrnují přepravní náklady. Jejich výše závisí na způsobu doručení, který si zvolíte.

3.6 Jakým způsobem mohu zaplatit za dresy?
Za vyrobené dresy můžete zaplatit: na dobírku poštovnímu doručovateli, převodem na náš účet. Více informací najdete v našich obchodních podmínkách, nebo Vám rádi poradíme při kontaktu.

3.7 Dodáváte dresy i na Slovensko?
Ano, dodáváme dresy do všech evropských států včetně Slovenska.

4.1 Co je sublimační tisk?
Je to jedna z nejmodernějších tiskových technologií, která umožňuje zrealizovat jakékoliv grafické požadavky ve fotografické kvalitě na spoustu různých materiálů. Základem je tepelně-chemický proces, který zajistí přenos barev do materiálu, tzn. výsledný obraz není pouze na povrchu, ale obarví materiál do hloubky. Samotný přenos barev probíhá za působení vysoké teploty a tlaku na speciálním lisu.

4.2 Jaké jsou výhody sublimačního tisku?
Potisk vytvořený sublimační metodou přenáší barvu do hloubky materiálu, je proto nehmatatelný, extrémně odolný proti otěru, potu, praní i slunečnímu záření. Umožňuje bez omezení realizovat jakékoliv grafické požadavky ve vynikající kvalitě. Výhodou je možnost využití neomezené škály barev.

4.3 Jaká je životnost potisku dresů?
Potisk vytvořený sublimační metodou má životnost stejnou jako je životnost samotného dresu.

4.4 Může se u dresů potištěných sublimační technologií potisk časem poškodit – vyblednout, seprat, rozmazat?
Ne, tím, že barva proniká do hloubky materiálu, což je dáno výrobní technologií, je výsledný potisk mimořádně odolný proti zmiňovaným vlivům.

5.1 Nejsem spokojen s kvalitou dodaných dresů, jak mám postupovat?
Veškeré potřebné informace naleznete na stránce „reklamace“, která se nachází v horní nabídce v záložce objednávky.


Přihlaste se k odběru zpráv o novinkách a akčních nabídkách
Zanechte nám zprávu, rádi Vám odpovíme.
Informace o zpracování osobních dat
BISON SPORTSWEAR
Hlavní menu